Timmerhus i Japan

En verklig utmaning i tidig ålder, endast 16år gammal. Att bygga timmerhus från Finland, i Japan. Resan dit upplevdes som det största hindret.

Väl på plats blev bygget en enkel resa. 1000årig Nordisk tradition och historia som fundament för projektet. Vad kan gå fel?

Resan dit var som sagt den största utmaningen, i verkligheten obefintlig, men, i huvudet på oss involverade, högst påtaglig. Rätt kompetens, en stor dos av yrkesstolthet och förtroendet fanns redan i teamet. Tro mig är det något man kan i Japan, är det att tillverka och vässa, yxor, knivar och sågar. Våra verktygslådor var tyngre när vi åkte hem, än när vi kom dit.

Inte utan hinder! Det tog en stund för alla oss svenskar och finländare, att inse, vi kan det här,,,, redan! Perrkeele! Vi är ju bäst i hela Japan.

Någonstans i detta började en av oss vår resa “för 30 år sedan”. Att söka och finna det mest optimala tillståndet för bästa möjliga resultat.. “Vi:et” i TrUSt föddes.

Att bygga med timmer eller använda principen, var inget nytt för Japanerna.. Trots en tusenårig historia, lärde vi oss av varandra. Vi utvecklade hjulet, vi gjorde inte ett nytt!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: