Dagens 2:a. ÄR vår vinnare! Grattis Berra

Vilken travkväll det blev, med dramatik, glädje och intressanta möten. Bara nöjda och glada kunder, beställare, inte minst vår egen personal.

De flesta, trots att tidigare erfarenhet och intresse för hästar saknades, hade dem snabbt satt sig in i travsporten. Med egna spelsystem, spelat på vinnare och vår egen V5:a, så var blickarna riktade från läktaren, mot banan, en stor del av tiden.

Vår V5 spik i lopp 1 var en riktig högoddsare, allt för att höja eventuell utdelning och visa våra deltagare, att friskt vågat, är hälften vunnet! Tyvärr, vår spik förlorade första platsen med en noslängd på upploppet. Det visade samtidigt att, nära skjuter ingen hare!

Vilket visade sig, bestå kvällen ut. Men, glädjen och humöret var på ändå topp..

Från första parkett på kongressen, serverades en hel fantastik 3rätters meny, med högsta smakbetyg. Någon konstaterade, att det inte fanns några änder kvar ute i dammen på Solvalla, andra konstaterade skrattande; att det var den bästa ankan de ätit..

När kvällens höjdpunkt började närma sig, vår egen Youhadmeathello “Berra” nr7 travade ut på starten, då ökade spänningen och koncentrationen hos alla.

Berra tog starten enkelt in i första sväng, sprang trots en tung bana i ett bra tempo. Berra höll ledningen säkert hela vägen in på upploppet. Det såg länge ut som han skulle hålla det hela vägen i mål. Men blev slagen med en noslängd av nr9 Bill Gates som spurtade om på yttern. Först lite snopet, vi hade ju spelat 2000kr på vinnare.

Med facit i handen och en snabb analys från tränare Stefan och farsan Lasse. Kan vi stolt konstatera, Berra är besviken på hans påtvingade handikapp, han meddelar “att nästa gång vinner han lätt”. (Låt oss förklara, nedan)

Berra är en unghäst med väldigt mycket attityd och en stor vilja, (en tonårig lantis kille, utan kulor i påsen) han gillar inte sina motståndare alls. I dagsläget springer Berra med bomull i öronen, luva på och med skygglappar. Varför kan man undra? Därför att han är så het i temperamentet, fortfarande.

Vilket denna kvällen medförde att Berras vinnarskalle inte kopplades in på upploppet. Han varken såg eller hörde sin motståndare på upploppet, från sin ledning. I mål var Berra pigg och hade mycket kvar att ge,,  Berra, var sak har sin tid..

Berra måste växa till sig lite och lära sig att umgås på ett vårdat sätt ute på tävlingsbanorna. Ni ska veta att, för 8 månader sedan vågade ingen kusk köra Berra.. Idag körs han med sparkbåge på sulkyn, plus övriga hcp. Vänta till öronpropparna åker ut på upploppet och skygglapparna försvinner, då kommer vår fantastiska Berra gräva guld.

Vi på Trust tackar alla deltagare och hoppas på större uppslutning nästa gång. För det kommer bli många fler trevliga travkvällar framöver.

Till Berra, en stor eloge och ett jätte grattis till den bästa andraplatsen man kan få…

%d bloggers like this: